Головна » 2013 » Вересень » 18 » Конкурс
17:28
Конкурс
 
Дитячі історії про найголовніше


Таку назву мав Всеукраїнський конкурс дитячої творчості, що відбувся в  районній бібліотеці для дітей. Це лише перший тур конкурсу, який зібрав творчі перлинки дітей - книжки - саморобки.

Основним завданням конкурсу було стимулювання пізнавальної активності і самостійності дітей та підлітків, спонукання учасників до творчості, виховання любові та дбайливого ставлення до книги.

Розвиток фантазії, творчих здібностей у дітей та підлітків, надання можливості кожному учаснику відчути радість досягнення успіху, повірити у власні сили - таку мету ставили перед собою організатори конкурсу.

Конкурс проводився у двох номінаціях: індивідуальні та колективні роботи. Учасники кожної номінації та вікової категорії готували книжки - саморобки за такими напрямами: шкільні, особисті, родинні історії, звичаї, традиції, обряди та історичні нариси про край, культурні скарби рідного народу, любов до Вітчизни.

Всього в конкурсі взяли участь читачі 28 сільських бібліотечних філій, Колківської бібліотеки для дітей, районної бібліотеки для дітей, районної бібліотеки для дорослих і представлено 37 книжок - саморобок.

Які ж доробки представили наші книголюби?

Членів журі привабило розмаїття кольорів на обкладинках і використання різних технік в естетичному оформленні робіт. Можна було бачити візерунки з бісеру, природних матеріалів, вишивку, малюнки, квілінг, паперопластику. Конкурсантами були охоплені всі напрями, які передбачалися вимогами конкурсу.

Перші місця вибороли: Лопоха Олексій, 4 клас, с. Копилля ( «Звідки беруться янголи»), Шкода Наталія, б клас, с. Цміни ( «Щастя там є»), вихованці районної літературної студії « Первоцвіт» Маневицького РЦТДЮ, («Словом возвеличу рідний край»), учнівський колектив Маневицької ЗОШ №2 І – ІІІст. - гімназії, («Схожослово»), Вікторія Бубнюк 11 клас, ЗОШ № 1 смт.Маневичі, (« Парад думок»).

II   місце мають: Кошулинська Інна, 11 клас, с. Старий Чорторийськ, («Осінні барви»), Софія Федорук, 7 клас, Маневицька ЗОШ №2 І – ІІІст. - гімназія («Моя рідна Батьківщина»), Марта Ковердюк, 4 клас,с. Оконськ, («Віршограй»),

 Ярослав Скороход, 10 клас, («Україна в серці») с Лісово, Олександра Садова, 8 клас, смт. Колки ( « Дивний сон»), Ірина Ремінська, 4 клас, с. Серхів (« Мрії збуваються»).

III місця здобули: Софія Горайчук, 6 клас , с. Череваха, (Як любо жить у ріднім краї»), Ярослава Веремчук, 7 клас, с. Комарово ( « Мій рід - моя історія жива»), Ольга Грицюк, 10 клас, с. В Ведмежка, («Вишенько моя, черешенько моя!»).

Слід відмітити жанрову різноманітність творів, що ввійшли до книг. Вірші, прозові твори, нариси, краєзнавчі та історичні дослідження висвітлюють і розкривають багато тем. Хоча в них переважає дитяче бачення подій та явищ, однак воно є цікавим для читача. Перед нами постають образи Вітчизни, природи рідного краю, історичного минулого. І досить приємно і щемливо читати рядочки дітей про матір. Вони щирі і зворушливі. Бо дійсно «Лиш ти єдина, гідна молитов, всього життя немеркнуча сторінка». Прослідковується такий щирий дитячий патріотизм, нічим ще не затьмарений. І хочеться, щоб ці думки юні обдарування пронесли все своє життя. Тож побажаймо авторам творчого натхнення,цікавих книг і тільки позитивних персонажів в їхньому житті. Всі переможці будуть нагородженні 25 вересня в районній бібліотеці на святковій нараді до Всеукраїнського дня бібліотек. Приємно відзначити, що книжки-саморобки Лопохи Олексія, 4 клас с. Копилля, вихованців студії "Первоцвіт" 9 класу та членів літературної студії ЗОШ №2 І-ІІІ ст. - гімназія 5-7 кл. здобули перемогу в обласному конкурсі і відправлені на Всеукраїнський конкурс, який відбудеться в місті Києві. 

Любов Боричевська, голова журі конкурсу, методист Маневицького РЦТДЮ. 

Переглядів: 723 | Додав: man | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 марина  
книжки саморобки дуже гарні я думаю і розповіді в них теж не погані*-*

2 юлія  
я була у біліотеці мені дуже сподобалася ваша вистака хоча я її не дивилася)але на вигдя гарна)

1 валерія  
я була у бібліотеці і роздивлялася книжки саморобки вони дуже гарні

Ім`я *:
Email *:
Код *: