Головна » 2016 » Березень » 23 » Поетичний дебют
16:12
Поетичний дебют

 

До Всесвітнього дня поезії у Маневицькій районній бібліотеці для дітей відбувся поетичний дебют "Мій перший вірш". На свято завітали вихованці зразкової районної літературної студії  "Первоцвіт" та їхня наставниця Боричевська Любов Федорівна.  Вони охоче читали поезії відомих поетів нашого краю. Усі присутні згадували, як  народився їхній перший вірш, про що в ньому йшлося. Літсдуційці поділилися власним досвідом щодо написання  поетичних творів.

Першою виявила бажання декламувати власні вірші Ольга Власюк ("Осінь", "Мова"). У них вона чудово змалювала пейзажі природи та показала значимість рідної мови.

Потім зачитувала вірш Світлани Костюк "Вербові котики" Ветеневич Богдана. Всі присутні із захопленням слухали юну літстудійку.

Шадура Роман дебютував із власними віршами "Рятувальник" і "Туман". Ці його твори торкнулися кожного та змусили замислитись над нашими вчинками.

На святі поезії звучав "сонячний вірш" Любові Мілевич "Світельце", який читала Озієва Ангеліна.

Не забули всі присутні про геніальну Ліну Костенко. Її емоційний вірш "Напитись голосу твого" декламувала Хохонік Діана.

На святі пролунало багато гарних, задушевних поезій. Панувала затишна атмосфера, котра спонукала до того, щоб написати вірш. Учасників переповнювали позитивні емоції, які в них лишилися після закінчення цього заходу.

Кожен збагнув, що мова і пісня - дві найважливіші фортеці, котрі ми повинні оберігати пильніше, ніж свої кордони. Бо втративши кордон, державність, народ завжди зможе їх відновити, а мови не відновить ніколи.

Член зразкової районної літературної студії «Первоцвіт»

Діана Хохонік

 
Переглядів: 960 | Додав: manbiblditu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: